go to content

Menu

PANUMALLA TAPAHTUU

Panuman uuden sillan avajaisjuhlat kesällä 2023

Kylällämme toimii oma aktiivinen kyläyhdistys Panumajärvi ry ja erämaatila Poro-Panuma, joka tarjoaa majoitus- ja retkeilypalveluita. Kylämme tunnetaan eritoten vuosittain järjestetystä Panuman poro-ajoista, jotka ovat koko perheelle suunnattu talvitapahtuma.

Panuman Hiekkaranta on kylän yhteinen kokoontumispaikka ja yksi Pudasjärven suosituimmista lasten uintipaikoista. Aurinkoiset kelit ovat mahdollistaneet sen, että Hiekkaranta on ollut kesäisin kovassa käytössä. Kyläyhdistys  Panumajärvi ry on huolehtinut Hiekkarannan kunnossapidosta ja siisteydestä viimeisten vuosikymmenten aikana. 

Kesällä 2023 Hiekkarannalle rakennettiin uusi nuotiopaikka ja ranta siivottiin huippukuntoon

Panumajärvi ry on perustettu vuonna 1996. Jäseninämme on Panumalla ja muuallakin asuvia ihmisiä ja meitä yhdistää halu tehdä monenlaista kivaa yhdessä ja toimia kotikylämme viihtyisyyden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Aktiivinen kyläyhdistys osoittaa, että kylällä on totuttu tekemään asioita yhdessä. Ympäri vuoden kyläläiset sekä heidän ystävänsä ja sukulaisensa kokoontuvat yhteen milloin talkoiden ja milloin juhlien merkeissä. Ohjelmassa on voi olla vaikkapa mäenlaskua ja makkaranpaistoa erätulilla, pieni leikkimielinen pilkkikilpailu tai muuta mukavaa.

Panuman poroajot

Talven ehdoton kohokohta on Panuman poroajot joissa ajokkaat ottavat mittaa toisistaan. Poroajoja on Panumalla järjestetty lähes yhtäjaksoisesti jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Panumalla vuosittain järjestettävät poroajot saavat panumalaisissa vipinää aikaiseksi. Monen viikon talkootyö huipentuu maaliskuussa ajettaviin porokisoihin.

Vuosikymmenten saatossa Panuman porokisoista on muodostunut monelle talven ehdoton kohokohta. Joka vuosi ajot keräävät paljon väkeä Panumalle, eikä vähiten siksi että koko perheen talvitapahtumassa on paljon tekemistä kaikenikäisille. Erityisesti lapsille on järjestetty monenlaista maksutonta ohjelmaa. Kisojen järjestelyistä huolehtii Panuman kyläyhdistys  Panumajärvi ry yhteistyössä Kiiminki-Kollajan paliskunnan kanssa. 

On muodostunut jo perinteeksi, että Porokilpailujen jälkeen järjestämme jonkin yhdessäolotapahtuman kiitokseksi talkooväelle.

Poro ja ajaja vauhdissa.

Kesäpäivä Hiekkarannalla

Jonakin hellepäivänä heinäkuussa tempaisemme lasten ja lastenmielisten voimin ja rakennamme yhdessä hiekkalinnoja, paistelemme lettuja ja makkaroita, kahvittelemme ja teemme kaikkea hauskaa. Nuoriso järjestää myös usein omia juttujaan ja istuu kesäiltaa tulilla Hiekkarannalla.

Kalakunkkukisa

Kalakunkkukisa on rento joukkueiden välinen kalastuskilpailu, jossa on kolme sarjaa: kalalajien määrä, suurin kala ja saaliin yhteispaino.

Kalakunkkukisan kalan punnitusta elokuussa 2023

Talkoita

Vuoden aikana järjestämme useita talkoita tarpeen mukaan. Kaikki tapahtumat järjestetään talkoovoimin. Kesän alussa järjestämme kyläraitin siivoustalkoot, jolloin tievarret puhdistetaan talven aikana kertyneestä roskasta ja Hiekkaranta laitetaan siistiin kuntoon palvelemaan pieniä ja suuria kesänviettäjiä läheltä ja kauempaakin. Kesällä puhdistamme järveä ja raivaamme kylänraittia tarpeen mukaan. Syksyn tultua laitamme sitten paikat talvikuntoon, siistimme ympäristöä, keräämme ja huollamme kaluston talvikuntoon hyvissä ajoin ennen maan jäätymistä.

Pikkujoulut

Panuman pikkujoulu on odotettu tapahtuma, joka järjestetään vuorovuosina panumalaisissa kodeissa sen mukaan kuin kenelläkin on mahdollisuuksia tarjota tilaa. Pikkujoulussa syömme hyvin, laulamme joululauluja ja nautimme lasten valmistamista ohjelmanumeroista. Kaikki yhdistyksen jäsenet ja kyläläiset ovat tapahtumaan tervetulleita.

 

Lue lisää toiminnastamme

Lisätietoja:

puheenjohtaja Jenni Riepula puh. 040 5673762, sposti koje02[at]gmail[dot]com
sihteeri Aili Jussila puh. 0400 138224,sposti jussila[dot]aili[at]gmail[dot]com

Tervetuloa mukaan tapahtumiin ja toimntaan!

Facebook Panumajärvi ry

Instagram @panuman_kyla