go to content

Menu

Toimintaa

Panumajärvi ry on kylämme yhteistoimintajärjestö.

 

Panumajärvi ry on perustettu vuonna 1996 ja olemme Panuman kylän yhteistoimintajärjestö. Jäsenemme ovat Panumalla ja muuallakin asuvia ihmisiä, joita yhdistää halu tehdä monenlaista kivaa yhdessä ja toimia kotikylän viihtyisyyden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Järjestämme myös monenlaista virkistys- ja vapaa-ajantoimintaa jäsenille ja ystäville.  On mm. muodostunut jo perinteeksi, että  Porokilpailujen jälkeen järjestämme jonkin yhdessäolotapahtuman kiitokseksi talkooväelle. Olemme tehneet mm. päiväretkiä Oulun Eedeniin ja Kuusamon Tropikkiin tai järjestäneet erilaisia ulkoilutapahtumia kotijärvellämme tai ympäriltä löytyvissä luontokohteissa.

Kevätpäivä Vantunlammella.

Ohjelmassa on voi olla vaikkapa mäenlaskua ja makkaranpaistoa erätulilla, pieni leikkimielinen pilkkikilpailu tai muuta mukavaa. 

Talven ehdoton kohokohta on tietenkin tunnettu Panuman poroajot, joissa ajokkaat ottavat mittaa toisistaan. Poroajoja on Panumalla järjestetty lähes yhtäjaksoisesti jo yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Poro ja ajaja vauhdissa.

Kesän alussa järjestämme kyläraitin siivoustalkoot, jolloin tievarret puhdistetaan talven aikana kertyneestä roskasta ja Hiekkaranta laitetaan siistiin kuntoon palvelemaan pieniä ja suuria kesänviettäjiä läheltä ja kauempaakin.

Juhannusaattona panumalaiset läheltä ja kaukaa tulleine ystävineen kokoontuvat Hiekkarantaan juhlimaan keskikesän valoisaa yötä ja viettämään aikaa yhdessä. Hiekkarannassa sijaitsee Panuman tanssilava, jolla sopii pyörähdellä idyllisen vesimaiseman partaalla. Juhannusjuhla on panumalaisten omaehtoista yhdessäoloa, johon yhdistys osallistuu "epävirallisesti jäsentensä välityksellä".

Panuman Hiekkarannalla sijaitsee eräs seudun suosituimmista uimapaikoista, ja  Panumajärvi ry on jo pitkään huolehtinut sen kunnossapidosta talkoovoimin. Hiekkarannalla on  lasten suosiossa oleva matala ja pudasvesinen uimapaikka, jossa on runsaasti hienoa hiekkaa leikkejä varten sekä muutakin mukavaa.

Hellepäivänä rannalla.

Jonakin hellepäivänä heinäkuussa tempaisemme lasten ja lastenmielisten voimin ja rakennamme yhdessä hiekkalinnoja, paistelemme lettuja ja makkaroita, kahvittelemme ja teemme kaikkea hauskaa. Nuoriso järjestää myös usein omia juttujaan ja istuu kesäiltaa tulilla Hiekkarannalla.

Kalakunkkukisa on rento joukkueiden välinen kalastuskilpailu, jossa on kolme sarjaa: kalalajien määrä, suurin kala ja saaliin yhteispaino.

Kalakunkku kisa Panumalla

Syksyn tultua laitamme sitten paikat talvikuntoon, siistimme ympäristöä, keräämme ja huollamme kaluston talvikuntoon hyvissä ajoin ennen maan jäätymistä.

Panuman pikkujoulu on odotettu tapahtuma, joka järjestetään vuorovuosina panumalaisissa kodeissa sen mukaan kuin kenelläkin on mahdollisuuksia tarjota tilaa.

Pikkujouluherkkuja laitetaan tarjolle.

Pikkujoulussa syömme hyvin, laulamme joululauluja ja nautimme lasten valmistamista ohjelmanumeroista. Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat tapahtumaan tervetulleita

 

Tule mukaan!